Sales & Denkvoorkeuren

Voorafgaand aan deze themadag ontvang je een link naar het vragenformulier van de Hermann Groep. Hiermee bepalen we jouw persoonlijk HBDI profiel/denkvoorkeur en bespreken deze tijdens de themadag.

Boek nu voor € 240,-

Wat gaan we doen op deze Themadag?

Samen met andere ondernemers ga je in één dag leren hoe je denkvoorkeuren kunt ‘lezen’ bij anderen en leren dit ook in de praktijk toe te passen.

Denkvoorkeuren

We leren je waarom denkvoorkeuren een goede tool is voor het verbeteren van je verkoopproces en leren je praktisch om te gaan met deze methodiek.

Beproefde methodiek

De ervaring leert dat ondernemers die gebruik maken van het ‘lezen’ van de denkvoorkeuren van hun klanten, betere offertes uitbrengen en meer opdrachten krijgen.

gecertificeerd trainer

Hans Jansen is gecertificeerde trainer bij de Hermann Group. We gaan via dit instituut jouw denkvoorkeur bepalen en bespreken tijdens de themadag.

Het volgen van de workshop en trainingsessies bij Hans hebben mij, zelfs met mijn lange ervaring in Sales (!), nieuwe inzichten opgeleverd in het commerciële proces, alsmede practische tools om mijn commerciële succes te vergroten. Luister naar Hans, en je weet hoe je een order krijgt van je eerste prospect.
auth-image
- Edwin Zeelenberg  - Avans Hogeschool
Array
icon

Heb jij problemen met...

  • Het vinden van de juiste klantvraag?
  • Het neerleggen van een succesvolle offerte?
  • Het sturen van je klant of collega naar de kant waar jij naartoe wilt?
Array
icon

Tijdens deze Themadag leer je...

  • Wat jouw denkvoorkeur is
  • Hoe je die kunt lezen van een ander
  • Dit concept succesvol toe te passen in de praktijk
Array
icon

Na afloop van deze dag weet je...

  • Hoe je iemands denkvoorkeur kunt bepalen
  • Hoe je dit kunt gebruiken in je verkooptraject
Array
icon

Schrijf je nu in voor deze themadag

Je investering in de themadag ‘Sales & Denkvoorkeuren’’ is €240,- incl. uitgebreide lunch, koffie/thee en waters. Je krijgt voorafgaand aan de themadag een online vragenformulier om je denkvoorkeur mee te bepalen. Deze gaan we bespreken tijdens de themadag en direct trainen met andere ondernemers, hoe je de denkvoorkeuren kunt inzetten bij je verkoopproces.

Schrijf je hier in!

Praktische informatie

9.30 - 16.30 uur

Landgoed Bergvliet

Adres:
Salesdreef 2
4904 SW Oosterhout
www.landgoedbergvliet.nl