Array

Blog: Open Deuren academy

Open Deuren academy

Grappig toch, woordspelingen? Ik zal deze even toelichten. Recentelijk kwam deze woordspeling langs bij de evaluatie van onze opleiding Commercieel Ondernemen. Met de deelnemende ondernemers bespraken we hoe zij de opleiding hadden ervaren. We keken terug naar waar ze aan het begin van de opleiding stonden en wat toen hun doelstellingen waren. Deze leggen we namelijk altijd tijdens de eerste bijeenkomst vast. In de laatste bijeenkomst kijken we waar ze dan staan en of ze hun doelstellingen hebben bereikt, of dat ze ondertussen andere doelstellingen hebben.

Een van de ondernemers gaf aan: “Deze opleiding was een feest van ‘Open Deuren’. Ik herkende veel Open Deuren, maar ik heb nooit begrepen en gevoeld hoe ik ze kan toepassen in mijn bedrijf en in mijn privéleven’. Je kunt heel veel boeken lezen of een 1- á 2-daagse training volgen, maar dat geeft je niet de intense ervaring van regelmatig samenkomen, gespiegeld worden en met gelijkgestemden brainstormen over het uitbreiden van je bedrijf.”

Terwijl ik dit schrijf voelt het overigens alsof ik een reclamespotje schrijf, maar dat is niet het geval. Ik zou namelijk willen dat ik de magie had om de ervaringen van de deelnemers van de afgelopen jaren in één woord samen te vatten, maar dat is onmogelijk. We hebben recentelijk al een nieuwe omschrijving van onze opleidingen op de website geplaatst. Toch is het lastig om het gevoel en de passie op papier te zetten, want de echte wereld speelt zich niet af op papier, maar in je hart. Daar waar alle emoties gezien, beleefd en gehoord worden.

Wie ben jij als ondernemer en als mens?
Die emoties zijn dan ook een belangrijk onderdeel van onze opleidingen. We kijken namelijk niet naar welke targets je moet halen om succesvol te zijn. We kijken naar wie jij bent als ondernemer en als mens. We kijken naar hoe jij succesvol gelukkig kunt zijn en hoe je dat op de beste manier kunt doen. Ik nodig ook gastsprekers uit tijdens de opleiding die jou gaan helpen om kleur te bekennen, je leren inventief te brainstormen, en je laten ervaren wat jouw passie is. Onder andere door te kijken naar waar je als mens tegenaan loopt en waarom. Zodat jij inziet hoe je hiermee om kunt gaan en dus op jouw manier succesvol kunt zijn.

En zowaar kom je dan een heleboel ‘Open Deuren’ tegen, zoals deze: “Als je blijft doen wat je deed, dan zul je krijgen wat je kreeg!” Bij de Open Doors Academy ga je kijken naar wat je altijd deed en wat je daar eigenlijk van vindt. Je krijgt opbouwende feedback van de andere deelnemende ondernemers, want zij gaan je spiegelen. En daar komt weer zo’n ‘Open Deur’: “Je kunt je ware zelf niet zien, tenzij je ‘echt’ naar jezelf in de spiegel durft te kijken!” Oké, die heb ik zelfverzonnen.

En ken je deze al? “Je groeit pas als je buiten je comfortzone stapt!” Wie gaat jou verleiden om uit je comfortzone te stappen? Wie gaat jou eraan herinneren dat je niet actief aan je nieuwe doelstellingen werkt? Wie gaat er bij jou doorvragen tot je eraan toe bent om je onzekerheden ruimte te geven? 

Je Buddy’s
Bij de Open Doors academy doen je buddy’s dat. De ondernemers waarmee je samen opdrachten uitwerkt. De mensen die je – zelf als je al een of twee jaar verder bent – nog steeds een hart onder de riem steken en reflecteren. Je vormt namelijk een langdurige band met je buddy’s. Het zijn dus niet zomaar ‘Open Deuren’ bij de Open Doors academy die je tegenkomt in de opleiding Commercieel Ondernemen. Het zijn deuren die voor jou openstaan om een nieuwe wereld te ontdekken over jezelf en jeondernemerschap. Wil jij ook door die Open Deuren stappen? Je bent altijd welkom!

Lees meer blogs van de Open Doors Academy zoals: De kracht van herhaling, ‘De kikker en de ondernemer’ en klanten[ver]binding.

Open Doors academy - opleidingsinstituut voor commercieel ondernemerschap

Inschrijven nieuwsbrief

opleiding in ondernemerschap, commercieel ondernemen, sales en persoonlijke ontwikkeling met Hans Jansen